V sredo, 21. 3. 2018, nas je v skupini obiskala klarinetistka Neža Žalec. Otrokom je podrobno predstavila inštrument klarinet in zaigrala nekaj otroški pesmi in to kar na pamet. Ob igranju zahtevnejših skladb pa si je pomagala z notami. Neža nam je povedala, da že šest let obiskuje glasbeno šolo in veliko vadi igranje, da je lahko v tem res dobra. Otroke je tako navdušila, da so jo zelo pozorno in nepremično poslušali. Ob koncu obiska smo še skupaj zapeli in zaplesali ob zvokih klarineta, ki nas je navdušil.

V četrtek, 22. 3. 2018, nas je v skupini obiskala violinistka Ana Kolbezen. Otrokom je podrobno predstavila inštrument violino (strune, lok…) in zaigrala kar nekaj otroški pesmi. Tudi Ana je, tako kot Neža, zaigrala nekaj sklad na pamet in nekaj po notah. Opazili smo, da obe izvrstno bereta note. Otroke je tako navdušila, da so jo zelo pozorno poslušali. Ob koncu obiska smo še skupaj zapeli in zaplesali ob zvokih violine, ki nas je očarala.

V ponedeljek, 26. 3. 2018, nas je v skupini obiskala Anja Bosanec. Otrokom je podrobno predstavila inštrument sintisajzer in zaigrala kar nekaj otroški pesmi. Otroke je tako navdušila, da so jo zelo pozorno poslušali. Otroci so Anjino igranje spremljali z igranjem na male instrumente. Ob koncu obiska smo še skupaj zapeli in zaplesali.

Hvala Neži, Ani in Anji za s čarobnimi zvoki polepšan dopoldan.

Otroci in vzgojiteljici skupine Sončkov.