Skupina Čebelice, smo v petek, 13. 4. 2018, obiskali zdravstveni dom Vinica, kjer smo si ogledali poklic zobozdravnika. Najprej smo kulturno počakali v čakalnici, dokler nas ni poklicala medicinska sestra. Gospa Tatjana nas je razdelila v dve skupini.

Polovico skupine je pospremila v ordinacijo, kjer nam je predstavila zobozdravnico Urško in medicinsko sestro Miro, ostali pa smo z gospo Tatjano ta čas umivali zobke. Zobozdravnica Urška, nam je predstavila aparate in orodja s katerimi zdravi naše zobke. Všeč nam je bil stol, saj se je premikal s pomočjo tipke. Čisto od blizu smo si ogledali pripomočke. Zobozdravnica Urška nam je dovolila, da jih primemo v roke. Všeč sta nam bila čebelica in “sesalček”, ki je posesal vso vodo iz lončka.

Najbolj pogumni smo preizkusili hidravlični stol in odprli usta. Na koncu nam je medicinska sestra na roko odtisnila štampiljko. Zobozdravnica Urška, pa je vsakemu podarila masko.

Hvala gospe Tatjani, da nas je odpeljala v zdravstveni dom in gospe Urški, da nam je tako podrobno in prijazno predstavila poklic zobozdravnika.