Na lepo sončno jutro, smo se odpravili z avtobusom proti železniški postaji Črnomelj, kjer smo kupili vozovnice. Imeli smo še nekaj prostega časa, zato smo si ogledali eno zadnjih parnih lokomotiv, ki so nekoč vozile po slovenskih železnicah. Nato pa se nam je predstavil prometnik. Prijazno nam je predstavil svoj poklic in nam razkazal železniško postajo. Po zvočniku je napovedal prihod našega vlaka za Metliko.

Na vlaku nam je kondukter pregledal vozovnice in nam predstavil svoje delo. Povedal nam je tudi, kdo je strojevodja in opisal njegov poklic.

Ko smo prispeli do Metlike, smo si ogledali priklop vlaka. Peš smo se odpravili po Metliki do avtobusne postaje, kjer nas je že čakal naš avtobus. Šofer nas je odpeljal do Otoka, kjer smo si ogledali letalo. Končno je prišel čas za težko pričakovano malico. Pomalicali smo, se malo poigrali, poslikali in se počasi odpravili proti vrtcu.

Kasneje pa smo v vrtcu vlak tudi narisali.

Hvala prometniku, kondukterju in šoferju avtobusa za prijaznost. Naše spoznavanje poklicev je tako postalo še bolj zanimivo. Naučili smo se veliko novega, hkrati pa se imeli lepo.