V sredo, 12. 12. 2018, smo v skupini ” Rožič” izvedli družinsko  praznično delavnico. Pekli smo pecivo in iskali skriti zaklad.

Iz krhkega testa smo izrezovali z modelčki različne piškote in iz medenega testa oblikovali medenjake. Kuharica Mateja je poskrbela za peko piškotov.

Čas ko smo čakali, da se spečejo piškoti smo z otroki odšli iskati zaklada na Vešeniku. Ker je bila zunaj noč, smo si pot v iskanju zaklada osvetljevali z ročnimi svetilkami.

Zaklad smo našli in seveda pogledali kaj je skrito v njem ????  Veseli, da smo našli zaklad smo se vrnili v vrtec. Piškoti so se spekli  in ob čaju smo posladkali z njimi.

Na koncu nam je Kuharica Mateja pripravila presenečenje – izdelali smo si sladko smrekico. Polni novih vtisov smo zaključili delavnico.

RECEPT ZA PIRINE MEDENJAKE : 1kg pirne polnozrnete moke +pecilni+žlička sode bikarbone + 150g mletih orehov, začimbe za medenjake z vanilijem – vse skupaj premesimo v skledi in dodamo mokre sestavine narejene iz 4 jajca+ 300g meda+ 400g masla. Pregnetemo in za eno uro damo testo na hladno. Medenjake oblikujemo z rokami ali modelčki in okrasimo z celimi orehi, mandeljni, čokolado. Pečemo 15 minut na 180 stopinj.Količino sestavin lahko priredite po svoje.  DOBER TEK.

[Galerija ni najdena]