Skoči na glavno vsebino
TELEFONSKA ŠTEVILKA VRTCA: 07 36 47 114

Spoštovani starši, Enota vrtca pri OŠ Vinica že od 24. 10. 2020 zagotavlja nujno varstvo predšolskih otrok, katerih staršem delodajalec ni mogel omogočiti dela na domu in niso imeli druge možnosti glede varstva svojih otrok, na podlagi sklepa, ki ga je izdal župan Občine Črnomelj.

Vlada RS je na seji dne 28. 1. 2021 v Uradnem listu RS objavila Odlok o začasnem zbiranju ljudi v zavodu s področja vzgoje in izobraževanja ter univerzah in samostojnih visokošolskih zavodih (Ur.l. RS, št 12/2021), zaradi zajezitve in obvladovanja epidemije COVID-19, iz katerega je moč razbrati, da so vrtci v naši regiji – JUGOVZHODNA SLOVENIJA, odprti zgolj za otroke staršev, kjer oba prihajata oziroma sta zaposlena v sektorjih kritične infrastrukture.

To so: energetika, promet, prehrana, preskrba s pitno vodo, zdravstvo, finance, varovanje okolja ter informacijsko-komunikacijska omrežja (4. člen Zakona o kritični infrastrukturi), v zavodih s področja vzgoje in izobraževanja, zavodih s področja socialne varnosti, Slovenske vojske in Policije.

Zanje se na podlagi potrdila delodajalca OBEH STARŠEV zagotovi nujno predšolsko varstvo v tednu od 1. 2. do 5. 2. 2021. Enako velja tudi v primeru otrok staršev samohranilcev.

Na podlagi prej omenjenega Odloka nam bodo iz Občine Črnomelj posredovali nov sklep, ki se bo nanašal na Odlok Vlade RS. Ostalim otrokom vstop v vrtec ne bo mogoč, so sporočili iz Občine Črnomelj.

Starši, prosimo vas za razumevanje.

Vodstvo vrtca

(Skupno 147 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost