Skoči na glavno vsebino
TELEFONSKA ŠTEVILKA VRTCA: 07 36 47 114

Spoštovani starši!

V četrtek, 28. maja 2020, smo prejeli obvestilo MIZŠ o sproščanju ukrepov na področju predšolskega varstva in s tem po ponovnem odpiranju vrtcev 1. junija 2020 skladno z veljavnimi normativi, ki so veljali pred pojavom korone. S tem se vračamo na prvotno delitev otrok v skupine. Poslovalni čas vrtca je glede na vaše potrebe od 5.30 do 15.30.

Pri vključitvi otroka v vrtec še vedno upoštevajte glavno navodilo, ki velja tudi sicer, da v vrtec pripeljete le ZDRAVEGA OTROKA. Vsi tisti, ki tega še niste storili, natančno preglejte seznam zdravstvenih omejitev (10303_Higienska priporočila za osnovne_sole_s_prilogami 29052020), ki veljajo tudi za družinske člane v skupnem gospodinjstvu. V primeru, da zdravstvenih omejitev nimate, izpolnite izjavo (izjava-NIJZ), ki jo v ponedeljek oddate vzgojiteljici.

NIJZ nas opozarja, da je ob ponovnem odprtju vrtca znotraj večjih vzgojnih skupin tveganje za prenos okužbe večje, zato je potrebno dosledno izvajanje priporočil in navodil še naprej.

V ponedeljek, 18. 5. 2020, smo v vrtcu začeli delati v drugačnih pogojih, ki jih bomo ohranili tudi ob vrnitvi vseh otrok. Pravila ravnanja so sledeča:

  1. Starši vstopate v vrtec le do garderobe z obrazno masko. Otroke bomo sprejemali na enak način, kot ste bili navajeni do sedaj. Na enak način boste otroka tudi prevzeli, zato je zelo pomembno, da vzgojiteljici posredujete podatek, kdaj ga boste pripeljali in prišli iskat. V kolikor vas pride več hkrati, poskrbite za ustrezno varnostno razdaljo.
  2. Skrbeli bomo za to, da se otroci iz različnih skupin med sabo ne bodo družili, za ustrezno higieno prostorov, za redno umivanje rok, prezračevanje igralnic in bivanje na prostem.
  3. Otroci si bodo morali večkrat in temeljito umiti roke, obvezno pa pred in po jedi in po prihodu v igralnico iz stranišča ali sprehoda.
  4. Uporaba zunanjih igral nam je odsvetovana in tega se bomo držali. Zato bomo v primeru lepega vremena za bivanje na prostem izkoristili okolico vrtca.
  5. Otroci naj v vrtec ne prinašajo igrač. Tudi mi bomo uporabljali le tiste, ki so pralne.
  6. Starši, ki ste se odločili, da vaš otrok ne bo obiskoval vrtca od 18. 5. 2020 do 30. 6. 2020, boste oproščeni plačila. Če je ali bo otrok v tem času prisoten v vrtcu le nekaj dni, boste starši za čas odsotnosti otroka iz vrtca oproščeni celotnega plačila in ne le plačila stroškov neporabljenih živil.

Spoštovani starši, z zagotavljanjem ustreznih higienskih pogojev bomo izvajali redni program predšolske vzgoje in poskrbeli za varnost in zdravje vseh ter za prijetno počutje naših najmlajših.

Dobrodošli!

mag. Ines Žlogar, ravnateljica                                                                                                                                                                         

(Skupno 46 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost