Skoči na glavno vsebino
TELEFONSKA ŠTEVILKA VRTCA: 07 36 47 114

Spoštovani starši,

Vlada RS je na seji dne 28. 3. 2021 sprejela zaradi Covida 19 nov Odlok o začasni prepovedi zbiranja ljudi v zavodih s področja vzgoje in izobraževanja ter univerzah in samostojnih visokošolskih zavodih, ki je objavljen v Uradnem listu.

V četrtek, 1. 4. 2021, se začasno preneha izvajanje vzgojno izobraževalnega dela v vrtcih ter v osnovnih in glasbenih šolah.

Za otroke v vrtcih in učence od 1. do 3. razreda bo zagotovljeno le nujno varstvo, če sta oba starša ali eden od staršev, ki je samohranilec, zaposlena v sektorjih kritične infrastrukture, določenih v 4. členu Zakona o kritični infrastrukturi (Uradni list RS, št. 75/17 – energetika, promet, prehrana, preskrba s pitno vodo, zdravstvo, finance, varovanje okolja ter informacijsko-komunikacijska omrežja), v zavodih s področja vzgoje in izobraževanja, zavodih s področja socialne varnosti, v Slovenski vojski, Policiji ter zaposleni v poklicnih gasilskih enotah. Zaposlitev se ugotavlja na podlagi potrdila delodajalca OBEH staršev.

V času zaprtja vrtca boste starši, katerih otroci vrtca ne bodo obiskovali, plačila oproščeni.

Odlok bo začel veljati 1. aprila 2021 in bo veljal do vključno 11. aprila 2021. V tem času bomo zagotovili le nujno predšolsko varstvo, v kolikor se izkaže potreba po njem.

Z željo, da se v ponedeljek, 12. 4. 2021, zopet vidimo v vrtcu, vas lepo pozdravljam.

mag. Ines Žlogar, ravnateljica

(Skupno 79 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost