Skoči na glavno vsebino
TELEFONSKA ŠTEVILKA VRTCA: 07 36 47 114

BELA MOKA, LONČEK VODE,

KOŠČEK KVASA, ŠČEP SOLI,

ČE TO DOBRO SKUPAJ ZMEŠAŠ, FINO SE TESTO DOBI.

ŽE PRIPRAVLJENA JE PEČ,

HLEBČEK KRUHA – DOBRA REČ.

Dan pred Slovenskim tradicionalnim zajtrkom smo v najmlajši skupini pekli kruh in žemljice.

Skupaj smo spoznali sestavine, ki jih potrebujemo za kruh. Nato pa smo zavihali rokave in pričeli z delom. Spoznali smo cel postopek peke kruha. Otroci so se radi odzvali povabilu in pomagali združiti vse sestavine, da smo dobili testo. Nato pa je vsak otrok gnetel svoje testo. Tako je nastala žemljica.

Kruh in žemljice smo na koncu spekli v pečici v kuhinji. Vsak otrok si je žemljico popoldan odnesel domov, kruhke pa bomo jutri, na dan Slovenskega tradicionalnega zajtrka, razdelili tudi ostalim trem skupinam našega vrtca.

Hvala vzgojiteljici Anki za domačo moko, saj drugače naše žemljice ne bi bile tako okusne.

»Tradicionalni slovenski zajtrk je glavni dogodek dneva slovenske hrane, ki ga obeležujemo od leta 2012 vsak tretji petek v novembru. Projekt Tradicionalni slovenski zajtrk je bil na pobudo Čebelarske zveze Slovenije prvič organiziran leta 2011 z namenom ozaveščanja najmlajših o pomenu kmetijstva, živilske industrije, čebelarstva in varovanja okolja.«

Letošnji slogan se glasi »Kruh za zajtrk – super dan!«

(Skupno 203 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost