Skoči na glavno vsebino
TELEFONSKA ŠTEVILKA VRTCA: 07 36 47 114

Program vrtca

Življenje in delo v vrtcu poteka skladno z nacionalnim dokumentom Kurikulom za vrtce, ki je strokovna podlaga za delo. Delo s predšolskimi otroki je strokovno delo, ki ga zaposleni opravljamo z veliko mero odgovornosti in pozitivne usmerjenosti ter naravnanosti. Programi, ki jih izvajamo, so namenjeni otrokom:

1. starostnega obdobja od 1 do 3 let;

2. starostnega obdobja od 3. leta do vstopa v šolo.

Otroci obeh starostnih obdobij so razporejeni v štiri oddelke. Program predšolske vzgoje poteka v stavbi vrtca, športne aktivnosti pa izvajamo tudi v šolski telovadnici in na igrišču. V vseh štirih oddelkih izvajamo celodnevni program, ki traja 10,5 ur in zajema vzgojni program, varstvo, nego in prehrano otrok.
Vzgojni programi se odvijajo vse leto od 1. septembra do 20. junija neprekinjeno vsak delavnik od ponedeljka do petka.
Julij in avgust sta namenjena varstvu in igri otrok.
Otrokom skozi vzgojne programe dajemo možnost, da z vsakodnevno igro pridobivajo izkušnje ob dejavnostih, kot so:

  1. gibanje,
  2. pogovor,
  3. opazovanje narave,
  4. doživljanje medsebojnih odnosov med ljudmi,
  5. logično mišljenje in spoznavanje vseh vrst umetnosti.

V najmlajši skupini Račk in Žogic delo poteka po nacionalnem programu Kurikulumu za vrtce in Priročniku h Kurikulumu za vrtce. Veliko pozornosti namenjamo zdravju, rasti in razvoju ter prehrani otrok.

V starejših skupinah Sovic in Balončkov pri delu izhajamo iz Kurikula za vrtce, ki otrokom ponuja dejavnosti znotraj različnih področij. Vzgojiteljice pogosto pri delu izhaja iz idej in želja otrok. Tako določeno temo razširijo v projekt. Ob projektnem delu so otroci bolj aktivni in pri tem lahko sodelujejo tudi starši.

(Skupno 228 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost