Cicido Vesela šola

Cicido Veselo šolo izvajamo za otroke iz skupine Vlakcev od oktobra do aprila.

Predšolska bralna značka

Starši prebirajo knjige otrokom, otroci pa pripovedujejo vsebino ob pomoči ilustracij vzgojiteljici. Omenjena dejavnost se izvaja v skupini Žogic, Sovic in Vlakcev. Otroci bodo ob pripovedovanju vsebin le to utrjevali skozi različne dejavnosti (dramatizacija, igra, likovno ustvarjanje, glasba).

Projektno delo

V skupini Vlakcev bomo (februarja in marca) izvedli raziskovalni problemski projekt – temo bodo določili otroci,  glede na interes otrok.

V skupini Žogic bodo  otroci v mesecu februarju izbrali temo in jo bomo izvedli v obliki projekta.

Natečaji

Skupine Račk,  Žogic, Sovic in Vlakcev bodo sodelovale v likovnih natečajih revije Vzgojiteljica in v natečaju Bodi umetnik – 13. mednarodni likovni natečaj ter v natečaju Spodbujamo prijateljstvo – šola sobivanja. Natečaj Naravne in druge nesreče 112, bo tudi naš letošnji izbor.

 

Vzgojiteljice se bodo na ostale razpisane natečaje prijavljale naknadno med šolskim letom.

Vrtec v naravi

V mesecu februarju bomo za otroke iz najstarejše skupine (Vlakci) izvedli vrtec v naravi po dogovoru s starši v CŠOD Fara.

Izleti

V mesecu februarju bomo za otroke iz najstarejše skupine (Vlakci) izvedli vrtec v naravi po dogovoru s starši v CŠOD Fara.

Prireditve, predstave

December: NOVOLETNO OBDAROVANJE v vseh skupinah (koncert v izvedbi otrok skupine Vlakcev v dopoldanskem času).  Silvestrovanje v vrtcu: V mesecu decembru bomo izvedli v najstarejši skupini (Vlakci) silvestrovanje v vrtcu.

December: SILVESTROVANJE v vrtcu v popoldanskem času.

Februar: SPREVOD PUSTNIH MASK (vse skupine).

Februar: KULTURNI PRAZNIK, kulturna prireditev v skupinah. 

April: OGLED FOLKLORNEGA OBIČAJA »Zeleni Jure« (vse skupine).

April: PODELITEV PRIZNANJ BRALNE ZNAČKE (Žogice, Sovice in  Vlakci).

(Skupno 100 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost