TELEFONSKA ŠTEVILKA VRTCA: 07 36 47 114
Cicido Vesela šola

 Cicido Veselo šolo izvajamo za otroke iz skupine Vlakcev od oktobra do aprila. Cicido Veselo šolski dan (reševanje nalog), poteka  v mesecu maju.

Predšolska bralna značka

Starši prebirajo knjige otrokom, otroci pa pripovedujejo vsebino ob pomoči ilustracij vzgojiteljici. Omenjena dejavnost se izvaja v skupini Žogic, Sovic in Vlakcev. Otroci bodo ob pripovedovanju vsebin le to utrjevali skozi različne dejavnosti (dramatizacija, igra, likovno ustvarjanje, glasba).

Projektno delo

V skupini Vlakcev bomo (februarja in marca) izvedli raziskovalni problemski projekt – temo bodo določili otroci,  glede na interes otrok.

V skupini Žogic bodo  otroci v mesecu februarju izbrali temo in jo bomo izvedli v obliki projekta.

Natečaji

Skupine Račk,  Žogic, Sovic in Vlakcev bodo sodelovale v likovnih natečajih revije Vzgojiteljica in v natečaju Bodi umetnik – 13. mednarodni likovni natečaj ter v natečaju Spodbujamo prijateljstvo – šola sobivanja. Natečaj Naravne in druge nesreče 112, bo tudi naš letošnji izbor.

 

Vzgojiteljice se bodo na ostale razpisane natečaje prijavljale naknadno med šolskim letom.

Vrtec v naravi

Od 13. do 15. 5. 2022, bomo za otroke iz najstarejše skupine (Vlakci) izvedli vrtec v naravi po dogovoru s starši v CŠOD Lipa.

Izleti

V mesecu maju bomo za otroke iz najstarejše skupine (Vlakci) izvedli izlet na Mirno goro.

Prireditve, predstave

 

December:  OBDAROVANJE OTROK PO VSEH SKUPINAH IN  SILVESTROVANJE v vrtcu v popoldanskem času (Vlakci).

Februar: SPREVOD PUSTNIH MASK (vse skupine).

April: OGLED FOLKLORNEGA OBIČAJA »Zeleni Jure« (vse skupine).

April: PODELITEV PRIZNANJ BRALNE ZNAČKE (Žogice, Sovice in  Vlakci).               17. maj: OGLED INTERAKTIVNE LUTKOVNE PREDSTAVE “SUPER BRINA” V KC SEMIČ (Sovice in Vlakci).

(Skupno 152 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost