TELEFONSKA ŠTEVILKA VRTCA: 07 36 47 114

VZGOJITELJICA: Monika Žalec

VZGOJITELJICA – POMOČNICA VZGOJITELJICE: Nika Balkovec

VZGOJITELJ – POMOČNIK VZGOJITELJA: Zoran Šutej

Število otrok: 14 (homogen oddelek)

PREDNOSTNE NALOGE SKUPINE RAČKE:

 • Skrb za varnost otrok, varno igro otrok.
 • Skrb za prijetno in veselo vzdušje v skupini.
 • Otrokom biti vzgled pri dnevni rutini.
 • Otrokom ponuditi prostor in sredstva, ki jih spodbujajo h gibanju in raziskovanju.
 • Opazovanje otrok in upoštevanje njihovih telesnih in umskih sposobnosti pri načrtovanju dejavnosti.
 • Omogočiti otrokom igro na prostem in na svežem zraku.
 • Spodbuditi govor otrok.
 • Pomoč pri prvih korakih.
 • Upoštevanje in spoštovanje zasebnosti ter intimnosti otrok.
 • Navajanje na samostojnost pri hranjenju, oblačenju, obuvanju, negovanju svojega telesa in opravljanju higienskih potreb.
 • Skrb za lastno higieno (umivanje rok z milom, roke obriše in papir vrže v koš).

PRAZNIČNI APRIL

Račke se zelo veselimo toplih sončnih žarkov, zato smo veliko na travi, kjer iščemo in opazujemo rožice in travo. Ko smo zunaj rišemo s kredami, srečali pa smo se tudi z bibo in se odpravili na kratek sprehod. Hoja z bibo nam gre že zelo dobro.

V mesecu aprilu smo se pogovarjali o barvah, predvsem o rdeči in rumeni. Igrali smo se z rdečimi kockami, spoznali pesem o rdečem avtu in izvedeli, da je sonce rumene barve. Nekaj besed smo namenili tudi prazniku, zato smo na temo velike noči okrasili pirhe tako, da smo nanje lepili barvne listke.

Vzgojiteljici sta nam pripravili kamišibaj in nam ob tem zapeli pesmico o Racmanu. Zelo smo radovedni kaj vse nas čaka v mesecu maju.

MESEC MAREC

Mesec marec se je začel šaljivo. Na pustni torek smo se oblekli v pustne kostume in se odpravili na povorko po vrtcu ter se pokazali ostalim otrokom in vzgojiteljicam.

Račke že zelo spretno primemo barvico, voščenke in rišemo prave umetnije ter znamo zložiti zelo visoke stolpe iz kock. Ker je mesec marec prvi pomladni mesec, smo se naučili pesem o zvončku ter opazovali in tipali šopek čisto pravih zvončkov. Cel mesec nas je grelo toplo pomladno sonce, zato smo veliko časa preživeli zunaj. Tekli smo po travi, se odpravili na hrib in tam zelo uživali. Tudi z obročki in žogami smo že zelo spretni, najbolj pa uživamo v plazenju skozi tunel.

Komaj čakamo, da spet posije sonce in nas zvabi na igrišče.

MESEC FEBRUAR

V mesecu februarju smo se pogovarjali o domačih živalih in izdelali ovco. Naredili smo skupni izdelek in s tem sodelovali pri projektu Spodbujamo prijateljstvo ter ozaveščali o odnosih s prijatelji. Radi smo na svežem zraku, zato se večkrat odpravimo na bližnji hrib, na travo, kjer iščemo kamenčke, tipamo zemljo, sonce pa nas medtem prijetno greje. Z veseljem smo se odzvali na povabilo in si ogledali razstavo fotografij, ki so jo pripravili otroci iz najstarejše skupine.

Februar je minil zelo hitro, mi pa se veselimo tople pomladi, ki je pred nami.

RAČKE V MESECU JANUARJU

Prvi mesec v letošnjem letu je minil kot bi mignil.  Veliko smo bili odsotni, ko pa smo bili v vrtcu smo ustvarjali, se igrali in se zabavali. Srečali smo se s snegom, ga tipali in opazovali ter lepili snežinke iz papirja na steno. Srečujemo se tudi z domačimi živalmi, spoznali smo že prašiča, poslušali kako se oglaša in prebrali zgodbo o treh prašičkih. Komaj čakamo, da se vsi skupaj zdravi vrnemo v vrtec in skupaj spoznamo še kakšno domačo žival.

VESELI DECEMBER

V najbolj veselem mesecu smo veliko rajali ob praznični glasbi, prižigali svečke in si pričarali prijetno vzdušje. Ustvarjali smo s tempera barvami, mesili slano testo, ga valjali, gnetli in vanj odtisnili svoje dlani. Uživali smo v lutkovni predstavi Kdo je rekel mijav?, ki so nam jo zaigrale naše vzgojiteljice.

Obiskal nas je tudi Božiček in nam prinesel veliko vrečo daril, ki smo jih z veseljem odpirali.

V prihodnjem letu, ki je pred vrati, Vam vsem želimo veliko lepih trenutkov, zdravja in osebnega zadovoljstva.

NOVEMBER

V mesecu novembru smo praznovali Tradicionalni slovenski zajtrk. Ob tem smo se pogovarjali o čebelah, ki nam dajejo med in se oblekli v prave čebelarje. Na deževne dni smo skozi okno opazovali dež, lepili dežne kapljice na steno in s prsti tiskali kapljice na oblak. Večkrat si z različnimi sestavljankami in plastelinom urimo fino motoriko ter vsak dan pozorno poslušamo pesmi, ki nam jih pojejo in igrajo vzgojitelji. Sončne dni meseca novembra smo izkoristili za gibanje na svežem zraku in sprehode na bližnji hrib.

JESENSKO OBARVAN OKTOBER

Mesec oktober je za nami. Preživeli smo ga jesensko, veliko smo bili zunaj na soncu, naravo in gozd pa smo si pričarali tudi v naši igralnici. Peli smo jesenske pesmi, opazovali in tipali jesenske gozdne plodove ter ustvarjali. Ugotovili smo, da se imamo v vrtcu lepo, saj imamo tukaj prijatelje s katerimi se vsak dan naučimo nekaj novega.

RAČKE V MESECU SEPTEMBRU

Račke smo se v mesecu septembru prvič srečale z vrtcem. Raziskovali smo novo igralnico, vrtec in igrače. Spoznavali smo nove prijatelje, peli, rajali in se zabavali. Hodili smo na sprehode, ustvarjali in se veliko igrali.

Veselimo se prijateljev, ki se nam letos še pridružijo ter vseh dogodivščin, ki nas čakajo.

(Skupno 3.312 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost